Venográfia visszér

Tartalom

  Assiut University Rövid összefoglaló A May-Thurner-szindróma a bal közös csípő vénájának összenyomásának eredménye jobb közös csípőartéria és átfedő csigolyák.

  venográfia visszér

  Ebben a tanulmányban felderítjük az USA színes doppler szerepét May-Thurner diagnózisában Szindróma a közvetlen CT venográfiához képest Részletes leírás Venográfia visszér May-Thurner-szindróma MTS egy vénás kompressziós szindróma, amelyben a bal közös iliac a vénát az alsó ágyéki gerinc és a jobb közös iliaca artéria közé szorítják.

  Míg a tünetmentes tömörítés nagyon gyakori, a folyamat morbiditáshoz vezethet a venográfia visszér egyének, leggyakrabban a mélyvénás trombózis DVT és annak következményei.

  venográfia visszér

  A radiológusoknak fel kell ismerniük a diagnózist az egyedi kezelés miatt, amely eltér a DVT-ből iliac véna kompresszió nélkül. A leggyakoribb klinikai megjelenés az akut DVT miatti egyoldalú lábduzzanat.

  venográfia visszér

  A hagyományos invazív katéteres venográfia továbbra is arany színvonalú a diagnózis szempontjából, de a az invazív venográfia elvégzéséről csak az összes rendelkezésre álló áttekintése után szabad döntést hozni a klinikai adatok és az alternatív, kevésbé invazív képalkotási lehetőségek kimerültek. A mágneses rezonancia képalkotás MRI MR venográfiával vonzó módszer a diagnózis, Az MRI azonban drága, időigényes, korlátozottabb venográfia visszér, mint számítógépes tomográfia CT és ultrahang, és lehetetlen lehet bizonyos betegeknél.

  Átfogó állapot.

  venográfia visszér